8.5.2011

Laatikko mohista kainaloon ja biksuissa bilettään

Olen kirjoittanut aika paljon mojitosta viime aikoina. Niinpä sitä on alkanut tehdä mieli, ja kävin ostamassa pullon rommia, jotta saisin mojitot väännettyä. Pääsin kuitenkin helpommalla, sillä sain testattavakseni norjalaisten versiota aineesta. Vuonomaassa tehdään Vikingfjord-votkaa, jonka tuoteperheeseen kuuluvat myös drinksuhanapakkaukset.

Nyt kyynikot luulevat, että meikäläinen kehuu paskaa, ihan vain koska sain sitä ilmaiseksi. Älkää huoliko, sillä mun toinen nimi on objektiivisuus. Lisäksi hain testausapua, joten ette joudu yksin allekirjoittaneen mielipiteeseen luottamaan.

Yhdessä makusteltuamme totesimme, että ei muuten ole ollenkaan pöllömpää kamaa tämä. Ihmisen perusluonne suhtautuu kaikkeen "valmiiseen" ennakkoluuloisesti, mutta kyllä tässä selkeä mojiton maku oli. Näin vaikka "ajoaineena" on rommin sijaan votku. Puristeille tietysti ei kelpaa, mutta tämä onkin ehdoton bilejuoma. Jos et halua vääntää kaikille kavereillesi erikseen drinksuja huhmaroimalla, niin tästä saat heille valmista tavaraa. Tarvii vain lisätä jäämurskaa, niin kaikilla on kivaa.

Samaan tuoteperheeseen kuuluu myös rasberry mojito ja cosmopolitan. Rasberryä testailen myöhemmin. Tätä tavaraa saa ymmärtääkseni Alkosta tilaustuotteena ja laivalta. Kävinpä tuossa eräässä alkossa tsekkaamassa hanajuomatilanteen. Mojitoa ja muita saa kyllä pullossa, mutta hanapakkauksessa tietääkseni vain viinejä. En ainakaan nähnyt muuta. Se on vähän kumma. Hanakonsepti toimii nimittäin yhtään suuremman porukan juottamiseen mielestäni loistavasti. Juoman kaataminen on helppoa kuin lapsen hakkaaminen.

Testikaverini visioi jo varsin hyvin drinksuhanapakkausten hyödyntämisen. Lainaus: "jumaleissön: kesäbileet pihalla, saavillinen jäitä, jonne muutama tollanen hanapakkaus säilymään kylmässä, tyttöjä biksat päällä..." Pakko sanoa, että toimisi muhunkin. Vaimo tosin toppuutteli intoani sillä, että meikäläinen ei tunne ketään biksoissa bileissä pyöriviä tyttöjä. Totta kyllä, valitettavasti. Niin tai näin, jos esmes laivalla ollessanne pohditte juomavaihtoehtoja häihin tai rippijuhliin, kannattaa vuonomojitoa harkita, jos silmiin osuu.

3 kommenttia:

 1. Rio de Rovaniemen alkossa on havaittu mojitoa hanapakkauksena hyllyssä ainakin vapun aikaan.

  VastaaPoista
 2. ...ja hyvärunkoiset bikinibeibet voivat ilmoittautua suoraan Pallikseen niin pidetään ne bileet kesemmällä. Me tuomme saavin, jäät ja mojiton.

  VastaaPoista
 3. http://alko.fi/tuotteet/fi/928767
  Vaikka nää valmispullotteet ei meikäminnan mielestä oikeaa mojitoa korvaa, on tuokin ihan kokeilemisen arvoinen juttu, aika samanlainen kun tää hanapakkaus, mutta minusta parempi. Jotenkin taitaa päivän trendi olla tuo mojito joten kaikkee saa paremmin myytyä kun sen sanan lisää tuotteen nimeen. Oikein tehdystä mojitosta ja näistä valmismatskuistahan ei voi puhua samana päivänäkään.

  VastaaPoista