5.5.2011

Voittajien aamupala

Nalle on hiljaa.
Meikäläinen ei paljon aamupalaa syö. Kotona ei vaan tee mieli ruokaa. Voisin olla ulkona-aamupalastava, mutta moiseen ei ole rahaa eikä onneksi aikaakaan. Viime aikoina olen lipsahdellut tässä epäterveellisille linjoille.

Ainakin pari Mäkkiä Helsingin keskustassa on alkanut mainostaa, että kahvi ja juusto kaksi euroa. Tää on näitä jotain ravintolakohtaisia tarjouksia. Ihan ookoo diili. On vain yksi ongelma. Mäkin kahvi.

Mä en tiedä, mutta sellainen koneesta tuleva kahvi ei mitään herkkua ole. Join sellaista tossa joskus ja luulin kuolevani. Pannussa oleva kahvi on mielestäni ihan juotavaa. Tärkeää tietysti on se, että kannussa käy kierto, mutta aamulla se ei liene ongelma. En vain ymmärrä, mikä siinä automaattitsufeessa mättää. Ehkä joku sisäpiiriläinen voisi syväkurkuta totuuden; tehdäänkö kahvi paistorasvasta?

Mutta kahvi ja juusto on tomiva combo. Ja on kyllä hyvä, että meikäläisen bussikortista loppui kausi ja olen siirtynyt tsygän selkään. Matkalla ei ole mäkkejä houkutuksineen. Pakko polkea aamulla suoraan töihin. Euron juusto, niitä jukolauta voisi syödä aamusta iltaan. Se on voittajien valinta myös aamupalaksi, tietäkäätten.

2 kommenttia:

  1. Onhan sulla Ruoholahden mäkkäri siinä juuri sopivasti puolimatkan krouvina!

    VastaaPoista
  2. Aukeaa vasta 8.30. Tavoitteenani on olla tuossa vaiheessa ja ohisuhannut...

    VastaaPoista