18.5.2011

Ulkomaanreportaasi: Pizza Factory Praha

Kotimaan pizzakulttuuriin taantuneena en voinut muuta kuin arvostaa sitä hyväsydämisyyttä, mitä esimerkiksi Pizza Factoryn pikkuliikkeet tekevät Prahan keskustassa. Vitriinissä on näytillä eri pizzoja, joista voi sitten valkata slaissinsa suhteellisen edulliseen hintaan.

Edullisella hinnalla tarkoitan suomalaisesta slaissinhinnoittelukulttuurista poikkeavaa, ei pelkästään avoimelle vittuilulle perustuvaa hintatasoa. Suomessahan slaissi maksaa (mikäli mahdollisuus sellaiseen edes suodaan) vähintään saman verran kuin kokonainen pizza.

On kokemuksena aivan upea kävellä kuuden tuhannen löysiä pieruja turauttelevan eläkeläisturistin läpi ja ostaa pari slaissia ja kola. Tällöin lomansa voi käyttää siihen mihin pitääkin, jatkuvaan syömiseen. Ei keskitytä aterioihin vaan ostellaan jotain kivaa kun hiuko iskee.

Slaissien makumaailmasta on todettava että olivat vieläpä aivan jumalattoman hyviä ja pohjaltaan rapsakoita. Ruokablogi Pallolaajennus täten luovuttaa Pizza Factorylle "Pallis approval seal of quality and awesomeness" leiman ja he ottavat sen vastaan suu auki ja kädet vatkaten..

3 kommenttia:

  1. Yks mitä vois kans suositella, niin Malta ja kaikki ne pastizzeriat siellä. Slicea, piirakkaa ja uunipaistosta jos jonkinlaista ja maksaa jotain kymmeniä senttejä tsibale.

    VastaaPoista
  2. Kansalaisjournalisti Leinonen, kai olet lukenut suuren uutisen maailmalta http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/han-on-syonyt-25-000-big-macia-39-vuodessa/art-1288389898736.html. Milloin voimme odottaa sinun 25 000. juustohampparin kapuamista kurkkuusi?

    VastaaPoista
  3. Uskoisin että Koivisto ottaa haasteen vastaan. Se on meistä enemmän se juustohampparimies. Pakko arvostaa tuota ukkoa kyllä. Hän ei syö ranuleita ja ei taida juoda kolaakaan niin pysyy hyvin hengissäkin!

    VastaaPoista