6.5.2011

Munaa salaatilla, mutta mikä on hinta?

Monet asiat menee kausittain varmaan monilla ihmisillä. Mulla ainakin. Joskus putoaa joku, toisinaan toinen. Tää nyt ei ehkä ole ihan niin villi perjantaiartikkeli, kuin lukijat toivoisivat, mutta olen elänyt jossain määrin kananmuna salaatissa -vaihetta viime aikoina.

Joskus joku vaan toimii ja tää alkoi toimia nizzansallaadien kautta. Keitetyissä kananmunissa vaan on se huono puoli, että ne tuntuu hyvältä idealta keitettäessä, mutta sitten unohtuu kaappiin. Ja kananmuna jääkaapissa on vaan pelottava.

Keittämättömissä munissa on sentään tämä elintarvikkeiden ohjenuora, parasta ennen päivämäärä. Se antaa apuja. Mutta entä keittäminen? Kuinka kauan se on ollut siellä, miten kauan se kestää, miten keittäminen vaikuttaa, onko tää nyt hyvä ja mitä olivatkaan salmonellan oireet... Pelottavaa, sanoisin. Elämä on monesti niin vaikeaa, sanoisi joku toinen.

Mutta tuli mieleen noista päivämääristä. Epävarminta on se, että jukolauta niihinkään voi luottaa. Ostin Stockan Herkusta, jota kaiketi ihan syystäkin pidetään hyvänä kauppana, niin meetvurstia. Jukoliste monen viikon päässä päivämäärä ja oli aikas kumman väristä keskeltä tavara. Ei paljon houkuta syömään. Mikä on vittumaisempaa kuin se, että luulet, että kaapissa on metukkaa ja sitten sitä ei voikaan syödä? Perkele-tana.

2 kommenttia:

  1. Kirjoita keitetyn munan kuoreen keittopäivä. :D

    VastaaPoista
  2. Heh, olishan tuo jo jotain. Tai tee-se-itse parasta ennen -merkintä.

    VastaaPoista