15.5.2011

Ulkomaanreportaasi: Burger King Praha

Juutalaiset vaeltavat itkumuurille, muslimit matkaavat Mekkaan, Tapani (nimi muutettu) peräkammarista halajaa Thaimaaseen nussimaan lapsia, mutta Leinonen on koko elämänsä ajan tahtonut Burger Kingiin.

Prahassa tämäkin toive voitiin toteuttaa. Olen lukemattomia kertoja netissä selaillut kunkun ruokalistaa ja miettinyt mitä ottaisin jos joskus tiskille asti pääsisin. Kaikki vaikuttaa todella hyvältä, mutta eihän kohtalon hetkellä muuta voi tehdä kuin tilata Whopperin. Tottakai pyysin myös pahvisen kruunun päähäni kaupan päälle.

Upottaessani hampaat purilaiseen mielessäni kävi ajatus siitä kuinka itkumuuri on vain kasa kiveä ja Gangesissakin on vain paskaista vettä ja ruumiita. Samalla tajusin että maaginen Whopperkin on vain purilainen muiden joukossa. Maailmassa on purilaisia yhtä paljon kuin Thaimaassa on lapsia. Tapani peräkammarista haluaa ala-ikäisen ja alistetun, minulle kelpaa burgeri kuin burgeri. Ei kauan odotettu Whopper kovin erikoinen kokemus ollut, muistamisen arvoinen kuitenkin. Ehkä siksi uskonnotkin pysyvät suosiossa, pitää olla jotain mihin uskoa ja mitä odottaa. Usein se on petetty lupaus, hieman kuin unelmieni Whopper.

Whopper oli juuri niin hyvä ettei se ala vituttaa. Tällä kertaa se riitti minulle. Jälleen yksi asia vähemmän mitä odottaa elämältä.

2 kommenttia: