11.5.2011

Lihaa leivän päälle

Siinähän ei ole mitään ihmeellistä että suomalainen laittaa sen ruispalansa päälle kinkkua, metusalemia, kalkkunaa, paahtopaistia, savuporoa, muslimia tai jotain muuta lihaisaa. Mutta Rovaniemen virastotalon Amica on vienyt homman ihan uusiin ulottuvuuksiin. Yleensä levitteissä makua antaa yrtit, valkosipuli tai jokin pippurisekoitus, ei broileri. Niin broileri.

Otetaanpa tämä skenaario ihan ajatuksen tasolla käsittelyyn. Jauhetaan kanaa mössöksi ja sotketaan se johonkin levitepohjaan ja suditaan leivän päälle? Kuulostaa nokkelalta tavalta ottaa seuraava askel ultralihalliseen ruokailukulttuuriin. Olisihan se hienoa jos margariininsakin saisi vaikka härkähöystöllä. Broilerilevite on aika hyvä idea ja sellaisenaan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mutta maultaan mössö oli aivan törkeän huonoa. Hyvä idea kaatuu jälleen suutuntumaan. Se että maistat suussasi kaukaisesti kanan maun, mutta tunnet limaisaa levitettä ei ole hyvä asia. Kanan limaisia kohtia ei syödä yleensäkään kovin mielellään, joten miksi tehdä kauttaaltaan limainen levite kanasta? Kenties syynä on kokeilemisen halu ja into oppia uusia asioita, jota ei mielestäni pidä paheksua. Se on ihan hyvä että yritetään ohjata laitosruokailun paattia johonkin muuhunkin suuntaan kuin styroksin syömiseen.

Ovatkos lukijat törmänneet vastaaviin levitteisiin? Savuporolevitettä olen tavannut ja se on kyllä hyvää.

1 kommentti:

  1. Meillä täällä Länsi-Euroopassa broilerilevite toimii oikein hyvin täytettyjen patonkien sisälmyksenä. Voisin elää täytetyillä patongeilla! Ehkä vielä joku päivä Pohjolan Albaniassakin opitaan tekemään asiat oikein. Sitä päivää odotellessa.

    VastaaPoista