27.5.2011

Pihit jäämiehet

Toisinaan sitä yllättyy. Meikäläinen yllättyi tuossa taannoin, kun laskin takamukseni Icelandairin Boeingiin. Enpä olisi arvannut, että Atlantin ylittävällä lennolla ei tarjota ollenkaan suuhunpantavaa.

Icelandair on aika edukas firma, mutta ei mikään halpalentoyhtiö mielestäni kuitenkaan. Siksi on outoa, että pitkälläkään lennolla ei ilman edestä saa kuin alkoholittomia juomia. On ihan hyvä, että ilmaista viinaa ei saa, koska se saa ihmisissä aikaan surullista käytöstä. Safkaa kuitenkin mielestäni voisi heittää tiskiin.

Noin 10 eurolla kappale söin mennen tullen salaatin. Ihan ookoo pöperöä olivat, täytyy myöntää, mutta jotenkin kuitenkin meikäläisen luontoa vastaan maksaa lentokoneruoasta. Eipä olisi arvannut islantilaisia niin piheiksi. Järjestäisivät siitä kansanäänestyksen, uskoisin kansalaisten enemmistön haluavan ruokatarjoilua transatlanttisille. Mutta ei kyseessä ole täysin paska yhtiö.

Lentoyhtiöiden kompastuskivi nimittäin usein on se, että ne tarjoavat kyllä olutta normitölkeissä, mutta kolapojuja kustaan silmään minikanistereilla. Islannin tuhkapojat sen sijaan tarjoavat täysmittaisia tölkkejä. Kivaa on myös se, että mukiinsa saa jäätä. Jäätä 10 kilometrin korkeuteen nostettuna, siinä tehdään reikää otsoniaukkoon hyvän asian puolesta.

Siitä huolimatta tekisi mieli laittaa adressia Vigdis Finnbodadottirille. Edes jotain väsynyttä leipää ilmaiseksi, please. Vai onko koko lentomaailma nykyään mennyt persiilleen? Kyllähän tarjoilu on vähentynyt. Esmes vuosia sitten lensin SAS:llä. Sen Euroopan lennoilla ei saanut ruokaa muuta kuin aamulennoilla, jotka lähtivät ennen klo 9:ää. Niinpä kerran, kun lensin Arlandasta, huomasin, että parikin lentoa lähti aikataulun mukaan 5-10 minuttia yli. Ovelaa.

Lentääkö joku lukijoistamme paljon? Millä firmalla on paras rosvopaisti? Viime vuosien kokemuksista parhaan muistijäljen on allekirjoittaneeseen jättänyt Luftwaffe...

4 kommenttia:

 1. Ootteko pojjaat lukeneet blogia Tarjoiluehdotus (tarjoiluehdotus.blogspot.com)? Ihailtavaa kokeilunhalua ilmassa. Hymyilytti kovasti tämä löytö.

  VastaaPoista
 2. Lisäänpä vielä artikkeliin, kun unohtui:

  Yhdellä lennolla näin, kun Icelandairin lentopimu annosteli jäätä mukiin. Ensin laittoi kolmisen tsipaletta, mutta sitten kuitenkin poisti kaksi. Ehkä jään määrä annostellaan pärstäkertoimen mukaan..?

  VastaaPoista
 3. Emme tietenkään lue muita ruokablogeja. Vanha asfalttiviidakon sananlaskuhan sanoo: jos kirjoitat parasta, miksi lukisit muita.

  VastaaPoista