2.5.2011

Мурманск: Unohtuneet blinit Venäjän kansanarkistosta

Olen kerran Suomen puolella syönyt blinejä ja silloin ulkoministeriö maksoi laskun. Onneksi näin, koska en oikein jaksanut innostua noista mädin kanssa tarjoilluista epämääräisistä kohokkaista. Ottaen huomioon rajallisen kokemukseni, en ole täysin varma olikovatko ne edes blinejä. Jos olivat, en pidä blineistä. Illallinen oli muutenkin ällöttävän hieno, minua jännitti ja tietysti vitutti veronmaksajien puolesta. Stubb, piffaa ensi kerralla pizzat kolalla niin ei tarvi jälkeenpäin ruokablogissa vittuilla.

Murmanskissa päädyimme kollegani kanssa väkimäärästä päätellen todella suosittuun blinibaariin. Paikka sijoitsee ihan Meridian hotellin nurkan takana, oven edessä oli iso lätäkkö. Tuli vähän sellainen olo kuin olisimme olleet blinien Hesburgerissa, paitsi että täällä puhuttiin venäjää ja naisilla oli korkokengät. English menun sai pyytämällä ja oikean blinin osoittamalla sormella kyseisestä menusta. Mielestäni toimiva systeemi, osoittaminen on nykymaailmassa aliarvostettu kommunikaation tapa, paitsi Viitasaarella osoitellaan paljon neekeriukkoja.

Otin kaksi bliniä joiden sisällä oli kinkkua, herkkusieniä ja herkullista mömmöä. Kyseinen vaatimaton ateria itänaapurissa sai minut ajattelemaan, että miksi ihmeessä Suomessa ei ole blinibaareja? Jos en olisi jo paras siinä mitä teen, vaihtaisin alaa ja perustaisin vaatimattoman bliniravintolan. Ottaisin Koiviston tiedottajaksi ja loppu olisi historiaa. Kauppakeskuspelleilyn seurauksena ainakin täällä Rovaniemellä on paljon tyhjiä liikehuoneistoja keskustassa ja melko pieneen tilaan mahtuu keittiö ja 5-10 pöytälätkäareenaa. Jos pöllit lyömättömän bisnesideani, oletan että saan ilmaiset blinit raflassasi koko loppuelämäni.

Meillä todellakin on paljon opittavaa Sergeiltä.

4 kommenttia:

 1. Noi ei oo blinejä. Blinien päälle kasataan kamaa, niitä ei voi täyttää.

  VastaaPoista
 2. Jos aletaan halkoa hiuksia, niin jutussa olevat ovat blintshiki (Блинчики) eli täytettyjä blinejä, joita Venäjältä saa yleisesti. Suomessa puhutaan usein vain blineistä, joten ei Leinonen väärässä ollut. Mutta siis blinejä täytteellä.

  VastaaPoista
 3. Kah, everyday, live and learn.

  VastaaPoista
 4. Blinejä on monenlaisia, ja Venäjä on suuri maa. Tervetuloa Murmanskiin, ja pikablinille Tshainaja Lozhkaan (Teelusikkaan). :)

  VastaaPoista