25.5.2011

Ruotsalaisetkin tekevät virheitä

Tää artikkeli on roikkunut jo pitkään tekolistalla. Kai siksi, että aihe on lähes liian kipeä lähestyttäväksi. Olemme menettäneet jotain hyvää ja kaunista. Ja - harvinaista kyllä - tämän typeryyden syy on ruotsalaisissa, tuossa hyväntuoksuisessa kansassa.

Ennen muinoin lihapullistaan tutusta Ikeasta sai nimittäin kaikkien jälkkäreiden isää ja äitiä, pehmistä kera omenapiirakan. Aina eli ihan joka kerta tää oli pakko-ostos. Taas voidaan sanoa, että tuo piirakka ei varmaan ole mitään muuta kuin kaikkea mahdollista lisäainetta ja tiesmitä, mutta jumatsuigga, että oli hyvää, etenkin pehmiksen kyytipoikana. Hinta oli ikeamaisen halpa tietysti.

Jostain syystä vaan tätä ei enää saa kaffiloista. Olin järkyttynyt kyllä asianlaidan huomatessani eräällä kerralla. Päässäni pyöri vain yksi kysymys: "Miksi?" Ehkä huonekalujen myynti kärsi, kun ihmiset tulivat pelkän pehmiksen perässä kauppaan. Joka tapauksessa uudeksi kärkikarvaajaksi oli valittu kahvi ja korvapuusti -parivaljakko.

Hyväähän nämäkin olivat. Jälleen tän pullan kohdalla väkisin mietin jostain syystä, että mitäköhän kaikkea tässäkin pullassa on. Todennäköisesti kaikenlaista aina kalansuomuista lähtien. Mutta hyvää sekin oli, suorastaan herkullinen pulla. Mutta ei se mitään omenapiirakkaa ole.

Lepää rauhassa piirakka, emme unohda sinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti