7.9.2010

Puoli litraa, muovipullo, paska idea

Puoli litraa kolaa on sopiva määrä naukkailtavaksi. Lasipullosta, tölkistä ja pahvimukistakin musta kulta menee kuin kolaa vain (en voi sanoa "kuin vettä vain" koska kola on luonnollisempaa minulle). Muovipullosta nieluun virtaa vain hädintuskin tyydyttävä fiilis, ja usein myös vitutus. Lasiin kaataminen auttaa, mutta tulee silti kusetettu fiilis.

Tämä korostuu juuri puolen litran pulloissa, jotenkin kola maistuu niissä himppusen pesuaineelle ja on harvoin todella kylmää. Noiden pullojen kanssa saa aina kolan tarpeen tyydytettyä, mutta fiilis on poissa. Käsi lakkaa tärisemästä, mutta sielu ei hymyile. Vähän sama kuin Illodin deekuille, auttaa vähän, mutta käteen jää vain raikas hengitys.

Mistä tämä johtuu? Käsifiilis on tottakai surkea verrattuna lasipulloon tai todella viileään tölkkiin. Kalja muovipullosta oli paska idea, mutta miksi kolakin? Miksei 1,5 litran kola ärsytä samalla tavalla? Dear Eki, miksi olen erilainen?

Mitenkä on, ärsyttääkö lukijoita kyseinen kolaformaatti? Ja tärkeintä, miksi helvetissä?

3 kommenttia:

  1. On ihan selkeää, että muovipullo ei ole kovinkaan nautinnollinen formaatti. Kai se on se, että muovi ei koskaan ole oikein kylmää.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se kola muovipullosta menee, toisin kun se olut mikä oli verrattavissa maailmanloppuun. Mutta toisaalta juuri se kylmänä pysyminen ja tuntuma kädessä on kyllä aika syvältä. Plussaa kuitenkin korkista minkä saa takaisin kiinni.

    VastaaPoista
  3. Tämä on näitä suuria kysymyksiä, johon ei tietääkseni oikeaa vastausta ole vielä löydetty. Silti, jokainen kolan käyttäjä tiedostaa asian. Asiantuntijapiireissä pulloja ei edes osteta, hädässäkään.

    VastaaPoista