6.3.2011

Valesmetana vitutti ruokailijaa - katso kuva!

Kyllä ottaa pattiin, kun hyvät asiat jotenkin ryssitään. Tai tässä tapauksessa, kun venäläisessä ruoassa epäonnistuttiin, niin nimenomaan ei ryssitä. Satuin huomaamaan yksi päivä Kansallisarkistolla syödessäni, että seuraavalla viikolla ko. paikassa saisi blinejä mädillä. Totta_kai menin paikalle.

Kai blineissä on erilaista koulukuntaa, mutta mulla on takapuolessa sellainen kutina, että Suomessa saa liian paksuja blinejä. Ainakin ne vähät, mitä olen Venäjällä syönyt, olivat muistaakseni ohuita. Niin tai näin, ohuet olisivat parempia.

Tällä kertaa sain paksua, mutta se ei ollut ongelma. Ongelma oli eritoten tuo oletettava smetana tuossa. Jumaleisson, varmaan jotain peruskermaviiliä, vain 2 % rasvaa. Sipulikin oli aika pliisua, mutta sille ei nyt aina voi mitään, mutta tuo "smetsku" oli taatusti tahallinen valinta... Helkkari, jos halutaan välttää rasvaa, niin syödään porkkanoita, mutta jos halutaan tehdä jotain rasvaista, niin tehdään se kunnolla eikä lähdetä mihinkään loufät-pelleilyyn.

Perkula. Pettymys. Potutti.

2 kommenttia:

  1. Kermaviilin tarjoaminen smetanana on kyllä perkeleellisen kieroa peliä, mutta asiat olisivat voineet olla vielä huonommin. Ajatteles, jos mädin tilalla olisikin tarjoiltu "merileväkaviaaria"!

    VastaaPoista
  2. Hyvä pointti! Jos näin olisi ollut, lukisitte parhaillaan tän postauksen sijaan Leinosen muistosanoja meikäläisestä.

    "Loistava mies, komea, älykäs, pöytälätkämestari, naisten suosikki... ..."

    VastaaPoista