11.3.2011

Lapsikola

Lentäminen on aika hurja ajatus. Metalliputkilot suihkivat tuolla taivaalla parhaimmillaan sananmukaisesti tuhatta ja sataa, vaikka alumiini on aika paljon ilmaa raskaampaa. Lapselle lentäminen varmasti erityisen vänkää. Kuitenkaan en muista paljoakaan siitä, kun olin lapsena lentokoneessa. Muistan kuitenkin tärkeimmän: kolaa sai oudoista pienistä tölkeistä.

Jostain syystä, kai tilaa säästääkseen ja asiakkailleen vittuillakseen, lentoyhtiöt tarjoavat kolan usein tällaisista mopoista. Kaljaa ei moisissa sormustimissa tarjota, mikä selittynee sillä, että haluavat välttää lentokonekaappauksia. Kahden viikon lanzaroteryyppyputkelta palaava keski-ikäinen palanut suomalainen mies ei vastaisi teoistaan sellaisen nähdessään. Kola-Jullit saavat sen sijaan kärsiä logistiikan vuoksi.

Kovin harvoin olen näitä tölkkejä nähnyt missään muualla kuin 10 kilometrin korkeudessa. Käytännössä en juuri koskaan, sillä tämänkin sain tuliaisina lentokoneesta. Mahtaako näitä saada edes Haaparannasta? Venäjältä saa, kertoo vaimoni, mutta Venäjällähän kaikki on pientä.

En tiedä, ehkä näille voisi olla joku käyttö? Oikein pieneen vitutukseen ehkä. Normikäyttöön tää on kuitenkin liian pieni, sillä koot oot kuitenkin on mietitty juomapuolella aika loppuun asti, kuten joskus lähitulevaisuudessa verkkoon pätkähtävästä tekstistä voitte itse todeta.

2 kommenttia:

  1. Ei noita saa edes haaparannalta.

    VastaaPoista
  2. italiassa koulun käytävillä oli automaatteja mistä sai 2dl tölkkejä kolaa. tölkit ei ollut lentokonetölkkejä, vaan normaaleita tölkkejä litistettyinä. sama halkasija ja pohjan/kannen muoto, mutta matalempia vain.

    itse diggailin näiden halpuutta ja sopivaa määrää saadakseen kolan maun suuhun. pissallekkaan ei pienestä määrästä tarvitse mennä, eli kolaa ei mene hukkaan?

    -t

    VastaaPoista