25.3.2011

Härkiä, stetsoneja, lassoja, heppoja ja tauriinia

En ole koskaan ratsastanut hevosella, syitä on monia, mutta suurin niistä kenties se etten nouse sellaisen eläimen selkään jolla on niin valtava mulkku. No way José. Härälläkään en ole koskaan ratsastanut, mutta jonkin verran härkää on tullut syötyä. Hevostakin on syötyä osana metukkaa, ei sen enempää.

Voisin kuvitella ratsastavani ponilla, jonka mulkku on merkittävästi pienempi ja käynti säyseää. Mutta en missään vaiheessa perussuomalaista elämääni nousisi vauhkoontuneen konin selkään, enkä kyllä vauhkon poninkaan selkään. Kesyjä härkiä lienee turha lähteä etsimään, hulluja kaikki. Tony Halmekin kesytettiin, muttei lopulta menestynyt vankeudessa.

Onneksi maailma pitää sisällään tarpeeksi pöljiä ihmisiä, jotka tekevät nämä uhkarohkeat ja eläimien ihmisoikeuksia loukkaavat asiat puolestani. Rodeo on jo pitemmän aikaa kokenut rastatukkaista ja sukupuolesta riippumatonta akkamaista vastustusta eläinoikeusjärjestöiltä. Tämä vastustus on saavuttanut mittavia merkkipaaluja rodeon kokonaisvaltaisten kieltojen muodossa. Rodeo on onnistuneesti kielletty Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Järjestöjen seuraava suuri projekti tämän jälkeen on pilkkimisen kieltäminen Zairessa ja Keniassa. Onnea matkaan.

Rodeo energiajuoma on edullista ja oikeastaan melko huonoa. Sokerin imelyyttä on liikaa ja fiilis on vähän muutenkin tahmainen. Jos syövän haluaa, on maittavampiakin tapoja sen hankkimiseen.

2 kommenttia:

  1. Olin rodeossa Texasissa ja vaikka kuinka yritin nauttia tunnelmasta, niin kyllä kävi tunnon päälle, kun niitä eläinraukkoja vedettiin täydestä vauhdista kanveesiin, niin että katsomoon asti kuului, kun luut katkes. En mene uudestaan, tästä lähtien katselen vain, kun ihmiset nyrkkeilee. Nyrkkeilijät itse päättävät mennä hakattavaksi, mikä tekee siitä huomattavasti parempaa viihdettä.

    VastaaPoista
  2. Ponit ei muuten todellakaan välttämättä ole säyseämpiä kuin hevoset. Riippuu niin paljon rodusta, yksilön luonteesta, koulutuksesta, mihin on tottunut jne. Iso hevonen voi olla säyseämpi kuin pieni äkäinen shettis ;)

    VastaaPoista