22.3.2011

Markkinalakua

Kävinpä tuossa ohimennen markkinoilla. Markkinoilta ostettiin juniorina saatanan kalliita jääkiekkokortteja, metrilakuja ja taiwanilaisten katulasten valmistamia huonolaatuisia pyssyleluja. Pyssyt hajosivat, kiekkokorteista ei sattunut kohdalle arvokortteja, mutta lakut olivat aina hyviä.

Nyt aikuisena, komeana könsikkäänä, markkinoilta tulee ostettua vain ja ainoastaan lakua. Elämäni ei kaipaa pärekoreja, muikkuja, silakoita, kotimaista herhiläishunajaa, mattoja, karvalakkeja tai eduskuntavaaliehdokkaiden flaijereita. Elämästäni kuitenkin puuttuu säännöllisin väliajoin laku.

Tällä kertaa kuuden (6) lakupötkön valikoimani koostui seuraavista yksilöistä:

1. Tavallinen, peruslaku. Olisi muuten Soininkin suokkari mutta sattuu olemaan mustaa.
2. Noitapilli. Klassikko, joka ei persusteluja kaipaa.
3. Kirsikka. Mikäli sinulla on mahdollisuus valita kirsikanmakuista suuhunpantavaa, älä epäröi.
4. Kirpeä salmiakki. Ei perusteluja, koetapa itse valita kuusi lakua nopeasti!
5. Kirpeä mansikka. Kaipasin noitapillille, peruslakulle ja kirpeälle salmiakille kontrastia.
6. Sukulaku. Kolmikon BisBis, Minttulaku ja Sukulaku ykkönen ansaitsee paikkansa pussissa.

Koko pussi vitosella. En tiedä onko se halpa, mutta kyllä noita helppoheikkejä aina mielellään tukee. Astetta paskamaisempaa hommaa nimittäin tuo torimyyjän ammatti. Kids, stay in school!

1 kommentti:

  1. Hyvä postaus, ja ajankohtainenkin. Vastahan sitä nimittäin uutisoitiin torimyyjien ikäjakauman noususta. Miten siis käy lakumyynnin, jos kaikki käy koulusa? Pääsevätkö tulevat sukupolvet nauttimaan metrilakuista vai olemmeko viimeisiä perinteen ylläpitäjiä? .e

    VastaaPoista