31.3.2011

Myyjän markkinat (Pannaanko kaikki mausteet?)

Tulin kamun kemuista viimeviikonloppuna. Vaihdoin keskustassa bussia. Jatkoin matkaani Lasipalatsin pysäkiltä, joka ei luonnollisestikaan sijaitse Lasipalatsin edessä. No joka tapauksessa, siinä pysäkin hollilla myytiin hodareita.

Ei mulla ollut edes nälkä, sillä bile-emännän pöperöt olivat olleen maukkaita, mutta tunnen vastuuni kansalaisjournalistina ja otin hodarin kärristä. Köyhdyin kolme euroa. Sain sillä pikkusämpylän, jonka välissä oli kaksi pikkunakkia, sinappia, ketsuppia ja kurkkusalaattia. Näyttää kuvassa isommalta kuin olikaan.

Hauskaa oli se, että myyjämies kysyi minulta, haluanko kaikki mausteet. Totta_kai halusin, mutta aika vähän oli haluttavaa, koska onhan tuo aika minimalistinen kattaus. En hinnasta valita, sillä kello kävi jo uutta vuorokautta. On varmasti aika kuluttavaa hommaa myydä ruokaa kännisille pimeässä ja kylmässä, joten myyjä on hintansa ansainnut. Ja todellakin tuohon aikaan on myyjän markkinat eikä Mäkkäristäkään saa euron juustoja. Silti kysymys on melko humoristinen.

Suomessa hodariständit ovat aika harvinaisia. Ne nukkuvat päivät ja valvovat yöt kuin Anssi Kela konsanaan. Tiedä sitten, miten hyvin hodarimyynti kannattaisi. Tuskin kai hyvin. Mutta jos niitä saa yöllä myydä, niin kai päivälläkin. Vähän gourmetimmat tarjottavat, niin kai niitä joku myös ostaisi. Suomeahan väitetään maailman amerikkalaisimmaksi maaksi ja mikä olisi amerikkalaisempaa kuin hodarikärry?

3 kommenttia:

 1. ruotsissa ne osaa tämänkin homman: korvkioskeja löytyy tukholmasta enemmän kuin hooäm liikkeitä. ja tietenkin ne korvit ovat ihan eri luokkaa kuin kotimaiset nakkisämpylät. maustearsenaaliin kuuluu myös kuivattu sipuli. täytyy kyllä pikapuoliin taas ottaa lemmikkikaupan poikien neuvosta vaari ja mennä länteen.

  VastaaPoista
 2. niinpä tietysti, niiiiinpä tietysti.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen lämmöllä hodari- ja grilliruoka-aiheista elämysmatkaa Jyväskylään! Tämä keskisen Suomen vähän persoonaton helmi on paitsi Suomen Ateena myös grilliruuan Mekka, mikä on jäänyt valtakunnantasolla täydelliseen uutispimentoon.

  Siellä viikonloppuna keskustan kävelykatua täplittävät lukuisat hodarikojut, joista saa nakkipiiloonsa kuivattua sipulia, chilikastiketta, sinappeja, eri sämpylävaihtoehtoja ja ties mitä.

  Kannattaa myös ehdottomasti tyypata Jyväskylän grillit, joiden rinnalla pääkaupungin pari tönöä tarjoavat vain kalpean aavistuksen yöruuan lukemattomista mahdollisuuksista.

  Suosittelen etenkin Lounaispuiston grilliä, myös Puistokadun alkupäässä on hyvä.

  VastaaPoista