2.3.2011

Merkkipaalu

Ilmainen pizza, lätty, kiekko tai kokoelma slaisseja. En tiedä kovin montaa ilmaista pizzaa parempaa asiaa, yhden tiedän ja viimeinen sellainen tuli vastaan vuonna 1995. Mitenkö sitten saa ilmaisen pizzan? Se vaatii pitkäjänteistä työtä pizzansyönnin saralla ja periksiantamattomuutta leimakortin kantamisessa. Asiassa auttaa myös italialaiseen ruokaan mieltynyt kaveripiiri ja reiluhko ravintoloitsija.

Miltei jokainen itseään kunnioittava veronkiertäjä tarjoaa kanta-asiakkailleen kortin, johon kerätään 10 leimaa. Kymmenes leima tietää ilmaista ateriaa. Itselläni tämä kyseinen ilmaispizza on soolourani ensimmäinen. Aiemmat yritykset ovat kariutuneet pizzerioiden sulkemisiin, muuttoihin ja muihin oleellisiin vammoihin. Edellinen lähiöpizzeriani oli käytännössä jo lätyn velkaa minulle, mutta sulki kuitenkin ovensa yön pimeinä hetkinä.

Ilmainen pizzani ei ollut mitenkään erityisen juhlava. Ihan tavallinen salami+katkarapu+tonnikala. Merellinen pohja lihallisille iloille. Sopivan suolainen töiden jälkeen nautittavaksi.

Millaisia kokemuksia lukijoilla on leimakorteista? Onko kukaan kopioinut leimasinta? Kaivertanut perunaan oman leimansa?

2 kommenttia:

  1. Subwayn kortti täynnä aika tiuhaan, tuolloin spesiaalina ei oteta take away vaan nautitaan paikan päällä (koska ilmaisen footlongin saa vain ostamalla juoman)

    VastaaPoista
  2. Yleensä juurikin nuo veronkiertäjät muuttaa paikan serkullensa ja vaihtavat nimen, eli vanha (täys) passi ei käy. Joskus Rollon Marmariksesta jakovat ylimääräsiä pitsoja mukaan ihan ilman mitään passejakin, oli tullut vissiin vikatilaus. Se oli voittajafiilis.

    VastaaPoista