28.3.2011

McLoogie

Yleensä tilaan jotain normaalia, mutta ei ole tavatonta, että tilaisin hampparipaikoissa jotenkin tavanomaisesta poikkeavan burgerinkaan. Aika mitäänsanomattomasti avattu, mutta sanotaan jotain painavampaa: Big Mac Feastin kastikkeella on yksi nykyihastuksistani. Yhdistelmästä opin diggailemaan jonkun valveutuneen lukijan ansiosta - totta_kai.

Kun tilaan erikoispurilaisen joko ajattelen tai sanon ääneen, että toivottavasti kukaan ei räkäise purilaiseeni. Vitsailen, mutta vitseissä on usein puolet totta, kuten tiedämme. Toivottavasti ei tällä kertaa kuitenkaan. Ihan mun mielenrauhan vuoksi voisi muutamat pikaravintoalalla työskennelleet ihmiset sanoa, että työ on tasaisen v-mäistä eikä erikoisannoksiin ole lisätty sen enempää ylläreitä kuin muihinkaan. Se on helppo ajatella, että parilan ääressä on houkutus kouluttaa snobia, joka keikaroi omalla erikoismaullaan.

Mulla tuo juttu on tosin vielä hyvin hallussa, sillä syön enimmäkseen listalta. Mainittakoon kaksi outoa burgerinpopsijaa eräältä kartonkitehtaalta. He tilasivat aina erikoissämppärit. Työkaveri numero 1 ei syönyt sipulia. Joku mun ikäinen jamppa (kaikkihan tietää, miten vanha olen) ei sietänyt sipulia. Joskus joko Hese tai Mäkki pisti kaverin purilaiseen sipulin ja tää kaveri oli kuulemma vaikka kuinka ja kauan nypertänyt purilaisen kanssa ja perannut jokaisen hitusen pois. Grow a pair, son, sanoisi Leinonen.

Toinen diggailu oli mielestäni vielä oudompi. Olen ehkä tästä joskus kirjoittanutkin. Yksi mies nimittäin halusi aina Big Macin pleininä, eli ilman mitään. Pelkkä sämpylä ja pihvit. Sitten mies ruutasi väleihin ketsuppia. Aika minimalistista, sanoisin. Tässä ratkaisussa toisaalta etuna se, että rään huomaisi välistä helpommin, vaikka pallikarvat edelleen vaikeampia olisivatkin...

1 kommentti:

  1. Pikaravintoalalla työskennelleenä voin sanoa, ettei niihin erikoistilauksiin lisätä mitään ylläreitä :)

    On oikeesti ihmisiä jotka on allergisia maustekurkulle, tai kananmunalle, tai seesaminsiemenille, tai ihan kaikelle ja niiden on pakko tilata jotain off the menu. Nää kolmekymppiset jotka ei tykkää sipulista tai ei viitsi nyppäistä sieltä burgerin välistä sitä yhtä kurkkusiivua on sitten ihan oma lukunsa. Mutta ei niidenkään tilauksiin mitään annokseen kuulumatonta lisätä. Tai näin ei ainakaan ole tehty ravintoloissa joissa minä olen ollut töissä...

    VastaaPoista