6.8.2010

2000 kaloria

Jono, mikä ihana tekosyy. Olin menossa lounaalle ihan muualle keskiviikkona, mutta oli sen verran ruuhkaa, että päädyin helpompaan ja menin Mäkkiin. Otin perussetin ja viihdytin itseäni tutkimalla tarjottimen paperilapun taustapuolta.

Mäkin tietolapun mukaan päivittäinen energiatarve on 2 000 kaloria. Riippuu tietysti monesta asiasta, mutta tällaiselle toimiston kynäniskalle varmaan aika hyvä arvio. Jos tuota toista kuvaa tsekkaatte, niin siitä näätte pari kaloriesimerkkiä. Helposti yhdellä mäkkilounaalla tulee puolet energiatarpeesta tyydytettyä.

Ruoka on muutakin kuin kaloreita (paitsi Mäkissä, se varmaan ei ole), mutta aikamoisia lukuja. Toisaalta kiinnostava ajatus, että kuudella juustolla ja puolella litralla kolaa tyydyttää koko päivän energiantarpeen. Suolatarvetta lukuun ottamatta muut eivät sitten varmaan toteudukaan, mutta melkein täytyy kokeilla joskus. Tulette kuulemaan siitä ensimmäisenä.

Btw, yksi jännä sivujuonne on kokiksen kaloripitoisuus. Ei ole ennenkuulumatonta, että joku roskaruokaa mättävä vaihtaa normikokiksen Zeroon sen takia, että siinä ei ole sokeria. Surkeaa vaan, että se ei paljon auta, ei jos ottaa esim. McFeast-aterian sen juoman kaveriksi. Jos kaloreita haluaa miettiä, kannattaa Mäkki kiertää kaukaa.

P.S. Sori yli-innokkuuteni Illustatorin kanssa.

P.P.S. Juustolaskuri = 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti