28.8.2010

Kukko lasissa

Kuva: Jussi Leinonen
Teksti: Jussi Koivisto
Maailmanhistoria tuntee muutamia kovia kaksikoita. On ensinnäkin Murtaugh-Riggs ja sitten tietysti Leinonen-Koivisto. Muita ei tule juuri nyt mieleen.

Allekirjoittanut (Koivisto) raijjasi ruhonsa Lappiin ja päätimme tehdä hieman blogitaidetta vanhalla kaavalla: Jussi kuvaa ja Jussi kirjoittaa.

Kola on yksi maailman kauneimmista asioista, jos ei kaunein. Jotkut väittävät, että täydellisyyttä ei voi parantaa, mutta sehän ei pidä paikkaansa. Se on itse asiassa yllättävän helppoa: kaada lasiin kolaa ja lisää siihen jäätä.

Kun meikäläinen oli pieni, ainakin meillä kotona oli vain muovipussijääpaloja, joita sai täyttää, nysvätä ja solmia. Nykyään tarjolla on erilaisia pehmeitä muotteja, ja tässäkin asiassa joukkoa johtaa ruotsalainen Ikea.

Jussin kokoelmista löytyy kuitenkin melkoinen kirpparilöytö. Nämä on näitä hienostelevampia juttuja, asioita joilla tehdä vaikutus ihmisiin ja naisiin. Tuliko pastori yllättäen kylään, eikä ole mitään tarjottavaa? Lasillinen kylmää kolaa ison jääpalan kanssa ja maineesi on pelastettu.

2 kommenttia: