26.8.2010

Ruokatunnilla pankissa

Kun ravintolan nimi on Bank, sitä jostain syystä odottaa paljon. Tai ainakin minä odotin. Pankit ovat kyllä aika tylsiä paikkoja ja niissä vituttaa käydä, mutta silti, arvokas nimi. Kyseisen niminen paikkahan löytyy Helsingistä Unioninkadun ja minkä-lie-makasiinikadun kulmasta. Käväisin siellä tänään.

Ruokavaihtoehdot eivät olleet ainakaan tänään kyllä häävit. Sielläkin oli hernaripäivä. Päädyin syömään jauhelihapihvejä ynnä perunoita. Ruoan parasta antia olivat ehdottomasti nuo leivät, jotka eivät mahtuneet kunnolla edes kuvaan.

Kun menen ravintolaan - vaikkakin vain lounaalle - niin jotenkin sitä odottaa edes jotain vähän erikoista. Amicat, Palmiat ynnä muut ovat ehkä asia erikseen, niin kuuluu lounasmättökotiruokameininki, mutta ei "Bankkeihin". Itsekin osaan tehdä parempia jauhelihapihvejä, miksi maksaisin huonommista lounaalla? Ette näe minua tuolla äkkiä uudestaan.

Suositulta paikalta kyllä tuo näytti. Seinästä seinään pukubörjejä ja jakkupukuliisoja. Oikeissa pankeissakaan et näe yhtä paljoa.

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ollut omilla käynneilläni ihan toimiva optio noin niin kuin keskustan lounasmestamielessä, vaikkakin pääsen kyllä itse käymään hyvin harvoin...

  VastaaPoista
 2. Kaupungintalon Palmiassa voisit päästä suosikkisi Pekka Saurin kanssa samaan pöytään.

  VastaaPoista
 3. Kolme sanaa: mene sinne Kiasmaan.

  VastaaPoista
 4. joo, esim. perjantaina mahdollisena mm. pinaattikeitto tai nautaa korealaisittain. ihan right up my alley.

  Jussi Koivisto Leinosen alter ego -muodossa

  VastaaPoista