2.8.2010

Kola-aiheinen artikkeli

Minusta tuli tänään kodinomistaja, tai siis asuntovelallinen ja köyhä paska. Velallisuus tarkoittaa luonnollisesti sitä että pitää hieman katsoa kuinka paljon rahaa sijoittaa, milloin mihinkin. Tämän kaltaisissa tilanteissa, tai asenteissa, tehdään usein vertailuja ruokakorien hinnasta tai muusta sellaisesta. Moiset vertailut on viime aikoina voittanut Lidl.

Kollegani mainitsi taannoisessa keskustelussa, että kukaan ei ikinä tunnusta käyvänsä Lidlissä. Jumalauta! Kyllä minä ainakin! Ja tässä blogissa painaudutaan tulevaisuudessa useisiin Lidl tuotteisiin, jotka poikkeavat laadultaan ja ominaisuuksiltaan K- ja S-kauppojen tarjonnasta. Ja ei, en katso pelkästään hintaa.

Yksi ruokablogimme toimituksen sisäisistä kestoklassikoista on kaksilitrainen Freeway Cola, aka Lidlin kola. Monesti sisäänheittotarjouksena käytettävää kolaa saa 0,99€/pullo, perushintana 1,25€/pullo. Nopeahkon laskutoimituksen mukaan kalleimmillaankin kolaa saa 12 litraa himpun yli viidellä eurolla. En ole vertaillut litrahintoja, mutta kyllähän cittarit ja prismat myyvät Euroshopper ja Rainbow colaa ja muuta skeidaa myös erittäin halvalla, mistä päästäänkin seuraavaan..

Entäs se maku? Todettakoon valmiiksi että Coca-Colan voittanutta tuskin tulee vastaan, myös Pepsi on näin aikuisiällä alkanut maistua varsin hyvältä vaihtelulta. Freeway tulee näiden kahden jättiläisen takana kolmantena, etenkin kun mukaan ei lasketa kirsikkapohjaisia juomia. Kola on hapokasta ja mustaa, eikä se maistu laimennetulle kuten kotimaisten markettien litkut. Myös hapokkuus saa Lidlin kolassa hyvät pisteet, kahden litran pullo pitää raikkautensa lähes koko nautintoaikansa, riippuen toki hörppäilyn tiheydestä. Kola-alan ammattilaiset toki tietävät että pullon asettelu jääkaappiin vaikuttaa suuresti sen hapokkuuteen. Pystyasennossa oleva pullo hölskyy vähemmän, joten hapot pitäytyvät nesteessä ilmatilaan sihahtelun sijaan.

Voin siis suositella Lidlin kolaa, hyvinkin avoimesti. Ei hävetä yhtään myöntää että ensimmäinen uuden kämppäni (lämpimään) jääkaappiin tuomani asia oli 12 litraa Freeway colaa.

6 kommenttia:

 1. Hapokkuuteen vaikuttaa mielestäni myös kolan säilytyspaikka. Itse pyrin olemaan pitämättä putelia jääkaapin ovessa. Sitä kun kuitenkin riuhdotaan vähän väliä --> hölskymistä...

  Tää on vaikeaa.

  VastaaPoista
 2. Toisaalta joo, mutta jos välittää kolansa hapoista, ei paisko kyylkaapin ovea. Vaan asettelee sen rauhallisesti kiinni, kuten minkä tahansa pyhätön oven laittaisi.

  VastaaPoista
 3. Freeway Cola on kyllä hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti paras colajuoma, kyllähän se Coca-Cola on makunsa puolesta paras mutta sen verran löytyy hintaa että hinta-laatusuhde ei oo niin hyvä ku Freewayssa. Harmi kun itellä on Lidl sen verran kaukana ettei tule käytyä useasti. Ps. On muute mahtava blogi!

  VastaaPoista
 4. Minä pesen freewaylla vessanpystyn, mutta käytän sitä myös boolissa.

  T: Salainen ihailija numero kaksi

  VastaaPoista
 5. jumalauta onnea uuteen kotiin!!!!!
  t:nokela

  VastaaPoista
 6. Ihailtavaa paneutumista kolan kaltaisiin nyky-ihmisen perustarpeisiin. Mielestäni Freeway Colan naurettavan halpa hinta ei kuitenkaan täysin oikeuta tiskivetisen heikkoa makua ja esanssisen teollista jälkimakua.

  Yst. Terv. Ylioppilas Klaus Apetit

  P.S. Lisään tämän blogin suosikkeihini mitä pikimmiten.

  VastaaPoista