14.8.2010

Rulla lokaali

Kuten vikkeläsynapsisimmat ovat jo blogistamme ymmärtäneet, olen vasta muuttanut omaan asuntooni. Naapurusto on vielä suhteellisen tuntematonta, en esimerkiksi ole (vielä) tavannut alueeni puliukkotoiminnasta vastaavia tahoja. Ja kyylämummotkin vielä hakevat sijaintiaan.

Tärkeimmät otin kuitenkin haltuun tänään, nimittäin tarkastin työtoverini sinnikkäästä yllytyksestä johtuen Pizzeria Italianon (Pohjolankatu 15, Rovaniemi). Pizza ei nyt innostanut, sillä pidän kyseisestä ruokalajien kuninkaasta pientä taukoa, jotta osaisin taas arvostaa sen hienoutta.

Rullakebab on mielestäni annos joka määrittelee ravintolan tason ja asenteen, mikäli rulla on luihu, ei paikkaan ole menemistä toistamiseen. Italianon rulla oli suurehko ja sisälsi hyvän määrän lihaa, ja mikä tärkeintä, paljon tuoreita vihreitä aineksia ja sopivan vähän kastiketta. Usein hyvänkin kebun pilaa löysä salaatti ja nuhjuiset tomaatit. Kastike tosin taisi olla ihan tavallista salaattikastiketta, mutta menköön. Lisäpisteet on kyllä pakko antaa tuosta paperipussista, jossa foliojööti annettiin mukaan. Pienet asiat vaikuttavat kokonaisuuteen!

Lounasaikana (big up lounashinnoittelusta myös lauantaina!) rulla ja pieni Pepsi syvensivät taloudellista ahdinkoani 5,95€. Ei paha.

Olenko väärässä vai onko rullakebab oikeastikin ihan terveellinen ateria? Sisältää jonkin verran lihaa, leipää, mutta koostuu pääosin salaatista, kurkusta ja tomaatista? Mikä on lukijoiden näkemys?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti