26.8.2010

Muonion Thaimaalainen

Otsikko sinänsä on jo hupaisa, mutta eihän tämä blogimme hirvittävän vakava ole muutenkaan. Ja tässä ei nyt puhuta siitä marjanpoimijasta joka meni hukkaan Sallassa.

Tosiaankin, poikkesin pari päivää sitten työmatkalla Karesuandon tienoilla Ruottinpuolella, eksoottisesta määränpäästä huolimatta makumatkani ei kuitenkaan tällä kertaa kohdistunut ulkomaille asti.

Muoniossa on Kiela niminen krääsäkauppa/kahvio/thairavintola. Kiinalaisen lapsen avohaavaisin käsin valmistaman pehmoporon sijaan sijoitin 9,90€ buffettiin. Tarjolla oli riisiä, kasvishommia ja kahta eri lihakomboa. Lihasoosseissa vaihtoehtoina oli nautaa ja kanaa erinäisillä vihanneksilla höystettynä.

Odotukset olivat luonnollisesti korkealla, markkinoitiinhan sapuskaa vallan ulkomaalaisena ruokana, ja yleisen harhakäsityksen mukaan ulkomailla olisi jotain hyvääkin. Mutta melko perinteistä ja varmaa tuo tuntui olevan. Ei mitään yllätyksiä, maustettu sopivasti.

Ihan hyväähän se oli taas tämäkin pöperö, mutta pakko myöntää että odotin enemmän. Kaikesta huolimatta olen melko varma että tämä on ihan ylivoimaisesti Muonion parasta thaimaalaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti