3.8.2010

Grillipekoni, nimestään huolimatta pettymys

Suomen kielessä on muutamia kauniita sanoja. Esimerkeistä käyvät grilli ja pekoni. Niinpä voisi kuvitella, että grillipekoni on mitä mainiointa suuhunpantavaa, mutta ei kuitenkaan.

Tänä kesänä olen huomannut liha-altaissa Saarioisten uuden tuotteen, juurikin grillipekonin. Olen hieman testaillut sitä: grillailin sitä tuossa kuukausi takaperin ja viime viikonloppuna tein pasta carbonaraa siitä. Varsinkin tuo jälkimmäinen kiinnosti minua, sen verran jytkynnäköistä tavaraa tuo on. Mutta ei, jouduin pettymään.

Ei tuotteessa sinänsä mitään vikaa ole, mutta se ei lunasta nimensä lupauksia. Grillissä liha on nannaa aina, eikä gp antanut mitään extraa. Ohuita lihasuikaleita eli joukon jatkona ihan ookoo. Carbikseen puolestaan se ei soveltunut, vaikka olin jo jonkun aikaa ajattelut grillipekonicarbonaraa kuolaten. Se oli liian rasvaista, ei mausteiltaan sopivaa ja värikin oli hieman epäilyttävä.

Koivisto-suositus on siis jättää grillipekoni kauppaan. Carbonara tehdään tässä perheessä jatkossakiin ehtaan peksuun ja grillissä tirisevät paksummat lihapalat silloin harvoin, kun kaupunkilaispelle pääsee grillailemaan.

5 kommenttia:

 1. Vaan teheppä siitä läskisoosia niin toimii viimosen päälle. Maustamiseen pelkkää aromisuolaa, muut mauseet on jo valmiina.
  Sen verran laiska mieskokki olen että tehen sen Maggin Mix makkarakastikkeeseen (pussikastike), paloittelen ja ruskistan lihat ja lisään sipulisilppua. Hiljaista porinaa kattilassa sopivan ajan ja HERKKU on valmista syötäväksi keitettyjen perunoiden kanssa. Helppoa ja hyvää.

  VastaaPoista
 2. Toinen missä toimii täydellisesti on paistettuna halkaistun patongin välissä. Jos haluaa Kreikkalaista vivahdetta niin voi lisäillä kasvissilppua ja hyvää salaattikastiketta.
  Samperi kun tuli vesi kielelle pelkäästä ajatuksesta.

  VastaaPoista
 3. Eipä löydy Kirkkonummen Prismasta.

  VastaaPoista
 4. Paistelen pannussa keitettyjen perunalohkojen ja kananmunien kanssa ja on hyvää ja maukasta perusruokaa minun makuuni. Sitä vaan ihmettelen kun ei aina löydy kaupoista. Mistä moinen johtuu?

  VastaaPoista
 5. Söis kun sais vaan kun ei saa. Jos joillekkin ei maistu, niin syy lienee mausteissa joissa pekonisiivut on pyöritetty. Jättäkää maustamatta niin jokainen voi maustaa omilla mausteillaan.

  VastaaPoista