8.8.2010

Augusto Pinochet

Olen kuullut väitettävän, että esimerkiksi Espanjassa punaviinin ja kolan sekoitus olisi varsin suosittu juoma nuorison keskuudessa. Suosittu tai ei, kyllä kai sitä jotkut jossain juovat, ja minäkin olen tässä testaillut.

Viikonloppuna sekoittelin chileläistä punaviiniä ja Cherry Cokea. Kun en drinksun nimeä tiedä, niin omavaltaisesti nimesin sen chileläis-jenkkiläläisen yhteistyön kunniaksi Pinochetiksi. Ei ollut mitenkään ihmeellistä.

Asia kuitenkaan ei ole näin yksinkertainen, sillä tässä joku aika sitten sekoitin jotain toista punkkua ja Dr Pepperiä. Ja siinä oli jotain, maku oli omalaatuinen eikä välttämättä huono. Ehkä limpparissa ja punkussa on jotain yhdistettävää.

Voi olla, että punkusta pitää saada tarpeeksi makutehoja irti, jotta se pärjää hapokkaalle limsalle. Tästä voisi päätellä, että pitää ottaa kaikista halvinta ja pahinta viiniä? Tietääkseni alkon listoissa ei ole sellaista symbolia, että "sopii kolan kanssa". Pitäis olla kyllä. En tiedä, ehkä kokeilen vielä kertaalleen.

2 kommenttia:

 1. Drinksun nimi lienee calimocho.

  Aikanaan, kun sekä kokis että punkku olivat mielestäni pahoja, niin yhdessä niistä tuli vallan vinkeä yhdistelmä. Sittemmin opin juomaan punkun punkkuna ja kokiksen kokiksena.

  VastaaPoista
 2. Punkkukola on juomista jaloin jopa jallupiimän edellä.
  Punkulla on merkitystä, keskitäyteläinen tai kevyt, monet marjaisat passaavat parhaiten, voltteja kannattaa syynata lähemmäs 14, ellei jopa yli. Kantapään kautta. Punkkua reilulla kädellä ja kokista kevyemmin.
  Täällä Paska kaupunnin kainoilla saloilla tätä juomaa saa myös monesta kapakista ihan listalta. Espanjalaiset my ass. Sorbus-colaa niin ikään tarjolla, taitaa olla monen paikan halvin drinksu, mutta ei punkkukolan voittanutta. Amen!

  VastaaPoista