9.8.2010

Onko opiskelijakorttia?

Opiskelija saa Suomenmaassa monenlaisia etuja. On halvat junaliput, hammashuollot, kyllähän te tiedätte. Silti jos multa kysytään, niin on yksi etu, joka on järkevyydessään ylivoimainen.

Hän ken on Kelan ateriatuen keksinyt, on ollut aika välkky. Meikäläinen ainakin olisi kuollut jo vuosia sitten ilman sitä. Nimet Juvenes, Amica ja Unicafe ovat painuneet syvälle mieleen.

Eihän ruoka aina mitään gourmettia ole ollut ja varsinkin nykyään siihen on kyllästynyt yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. En tiedä, mikä siinä on mutta Helsingissä Ylioppilasaukion (eikä minkään muun) Unicafen jauhelihakastikkeeseen en ole kyllästynyt.

Ihan tavallista settiä se on ja taitaa resepti vaihdellakin, mutta toimii muhun. Varsinkin kun lisää hele-vetin paljon valkosipulia, nam. Jauhelihakastiketta tarjoillaan yleensä perjantaisin. Yrittivät hyväkkäät muuttaa systeemiä tuossa jossain vaiheessa, mutta näyttää tilanne palanneen ennalleen.

Yksi tärkeä asia jauhiskastikkeessa on sen oikea nauttiminen. Sen pitää olla nopeaa. Kastike tarjoillaan aina spagetin kera, joten nopeus on mahdollista. Ruoka syödään niin hätäisesti, että vatsa ei ehdi reagoida. Sitten mennään sinne, minne nyt ollaankin menossa, esim. takaisin töihin, istutaan tuoliin ja valitetaan ähkyssä, että pasta pistää väsyttään.

Keksin ainoastaan yhden negatiivisen asian tästä ruoasta. Se on juurikin tuo spagu. Voi Jeesus, miten jotkut suomalaiset eivät osaa syödä. Joskus täytyy istua niin, että jotain tiettyä ihmistä ei näe, sen verran porsastelevaa menoa spagetin kanssa ihmisillä on.

Ja niin, ei ketsuppia kastikkeeseen sitten.

1 kommentti:

  1. jes, hyvä ja jeppis, vihdoinkin ylioppilasaukion spagu saa ansaitsemaansa tunnustusta! Metsätalon sapuskat ansaitsevat myös pisteitä ja tulevat yo-aukion jälkeen hyvänä kakkosena vuosien empiirisen tutkimuksen perusteella.

    VastaaPoista