28.8.2010

Leikki leikkinä, kolat kylmänä

Kuva: Jussi Leinonen
Teksti: Jussi Koivisto
Onko mitään ärsyttävämpää kuin lämmin kola? Jos on, en halua tietää.

Tavaratalo Tukkimies myy kaikenlaisia juomajuttuja, myös Vacu Vin -coolereita. Ostin parit sellaiset Jussille tuparilahjaksi, ja pistimme ne kovaan testiin. Ensin piti kylmentää lämmin tölkki ja sitten pitää kylmä tölkki viileänä.

Coolerin ohjelapun mukaan pakastettuna se viilentää lämpimän tölkin viidessä minuutissa. Vähän ohje kyllä lupailee liikaa. Viiden minuutin kuluttua tölkki on vasta menossa sinnepäin, mutta limukkaa voi jo juoda, sillä se ei ole enää inhottavan lämmintä. Parempaa on se, että juoma kylmenee edelleen juomisprosessin aikana. Ihan ookoo siis.

Entä mitä sanoo jääkaapista otettu tölkki, joka on kolme varttia ollut coolerissa huoneenlämmössä (tuntia yritettiin, ei maltettu). Kylmää oli, tsaijjai. Ensimmäinen featurehan on vähän turha, mutta kylmänä pysyminen on ensiarvoisen tärkeää.

Hintaa kahdelle coolerille tuli muistaakseni 8,90. Vaikuttaa jämäkältä teolta, joten kestänee käyttöäkin. Ajattelin ostaa itsellenikin.

2 kommenttia:

  1. Yritin etsiä youtubesta pätkää, jossa Tony tulee Euroopasta ja tuo Garylle tuliaisiksi saksalaisen "kaljahanskan", mutta en valitettavasti löytänyt. Olisi sopinut hyvin teidän kolan kylmentimen kanssa.

    VastaaPoista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=zjsD-9ldBI0

    näkyy esim. tuossa. mulle itse asiassa tuli sama mieleen.

    VastaaPoista