24.8.2010

Tothen tule sieki tulistelemhan

Luonnossa liikkumisessa parasta on eväiden syönti ja etenkin makkaran paistaminen, tai no, oikeastaan kaikessa parasta on makkaran paistaminen.

Makkaran paistaminen on katoavaa käsityöperinnettä, joten homma kannattaa ehdottomasti ottaa omiin käsiin, eikä antaa kenenkään hoppuhousun tyriä hyvää makkaraa.

Tärkein osuus makkaran paistamisessa on kuviointi, eli viiltely. Selostan seuraavassa empiiristen kokeilujen perusteella muodostuneen oikean tekniikan.

Päinvastoin kuin kotikutoisessa Uniklubi-aiheisessa viiltelyssä, kannattaa makkaran kanssa suosia poikkisuuntaista viiltoa. Pituussuuntainen "sinappiviilto" on so last year, eikä oikeasti tuo makkaran aromeja ulkopuolelle, vaan päästää ne karkuun. Poikittain, yhteensä neljälle sivulle tehdyt viillot tihkuttavat juuri sopivasti aromi(vahvennetta) makkaran ulkopuolelle ja samalla altistavat kuoren rapeudelle.

Oikeastaan suurin virhe makkaran paistamisessa on mielestäni viiltelyn unohtaminen, ellei sitten diggaa räjähtäneistä makkaroista, joka taas on ihan oma genrensä.

Hyviä nuotiohetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti