27.8.2010

Kas, munaa nakilla

Munakas on ensinnäkin aina hyvää ja myös nopea valmistaa. Vääräuskoiset ovat yrittäneet minulle sanoa, että munakas ei ole ruoka, vaan enemmänkin osa aamiaista. Valetta. Jos ei osaa valmistaa voittajia, turha pelata pääsarjassa.

Yhdelle henkilölle, eli parhaassa seurassa nautittavaksi jo perinteinen kolmen munan nakkimakia on turvallinen ja täyttävä ratkaisu. Mutta jos haluaa vähän panostaa makuvivahteisiin ja pelata varman päälle sepelvaltimoiden tukkimisen kanssa, suosittelen seuraavaa:

Neljä munaa, kolme on tarpeeksi mutta neljä riittävästi. Jos mahdollista, osta vittuuntuneen häkkikanan munia, ihan vain piruillaksesi niille jotka eivät kampaa lettiään mennessään ajankohtaiseen kakkoseen.

Puoli pakettia nakkeja, kuorettomia tietenkin! En puhu puolesta jumbopaketillisesta, vaan sellaisesta perus grillinakkisetistä. Hifisti voisi ruskistaa nakkeja ennen sekoittamista muiden aineksien kanssa.

Tomaatti, eliminoi ketsupin tarpeen, ainakin teoriassa.

Aurajuustoa, jumalauta, tottakai! Onko jotain mihin aurajuustoa ei laiteta? Tätä kamaa ei tarvitse laittaa suurta määrää, teho on parempi kun välillä maku hyppää kielelle.

Pepperonia, pari siivua ihan vaan suolaksi.

Kolme siivua juustoa, jotka laitetaan munakkaan väliin kun se käännetään puolikkaan muotoon. Tuo kivaa pehmeyttä ja yhdistää puoliskot.

Tehdessäsi seosta, kannattaa kaikki ainekset tietenkin ensin sotkea kulhossa. Maustamiseen olen käyttänyt paprikajauhetta. Suolaa ei tarvitse lisätä.

Silvoublee bon vogue!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti