12.8.2010

Matkailu avartaa

Tässä pari arkiston aarretta lukijoille. Jussille annoin jo samaisen raportin kesälomamatkastani Espanjaan, mutta sen verran komeita otoksia tarttui kennolle, että toistan ne tässä blogissa.

Matkustamalla näkee kaikenlaista. Samalla voi tutustua vieraiden maiden ruokakulttuuriin. Todellisuus vaan iskee liian usein päin naamaa. Ainakin meikäläisillä se tahtoo mennä niin, että ruokailu usein jostain syystä venyy liian pitkälle. Sitten nälissään pitäisi etsiä jostain paikallista ruokakulttuuria. Eihän siitä tule kuin riitaa. Siksipä tie vie monesti pikaruokapaikkaan.

Tuo blogin ensimmäinen kuva on melkoinen bad boy. Tripple Whopper Purilaiskuninkaasta. Hankala olla arvostamatta. Ei turhia kursailuja, kolme pihviä vain lätkittynä päällekkäin. Parasta tässä ravintelissa oli se, että toisen kerroksen ikkunoista oli suora näkyvyys johonkin kuntosaliin. Saattoi syödä tuollaista paperiin käärittyä sydänkohtausta ja samalla katsoa, kun toiset urheilivat.

Mulla sellainen tapa, että joka maassa, jossa käyn, käväisen syömässä Mäkkärissä. Älkää kysykö miksi. Mutta sinne siis tie vei. Ja katsokaa tuota sämpylää. Sikäli kun pystyin päättelemään, sämpylän päälle oli ripoteltu kinkkua. Siltä se näytti ja siltä se maistui. Melkoinen keksintö, jonka soisi yleistyvän. Purilaisen nimi on jo unohtunut.

Kentucky Fried Chickenin kolapöntöt eivät sen sijaan hevillä unohdu. Ruoka oli muuten aika so-so, ei mitään ihmeellistä. Mutta nuo kolat, taisivat olla litrasia, jotka tulivat tuossa annoksessa mukana. Eihän moisessa ole mitään järkeä, litra limsaa aterian kanssa? Common sense on Kentuckyssä kyllä heitetty nurkkaan ilmeisesti jo ajat sitten.

Viimeinen kuva on koto-Suomesta ennen lähtöä. Helsinki-Vantaalta löytyi ihan perushyvä hampurilaispaikka. Kun otetaan huomioon lentokenttien käsittämättömät hinnat, niin silloin varsinkin aika ookoo. Taisi olla jotain 12 egeä. Perunat olisivat saaneet uida rasvassa pitempään, mutta ihan hyvän startin siellä saa matkalleen. Paikan nimeä en muista, mutta löytyy kakkosterminaalista sieltä, mistä mentäis passintarkastuksen jälkeen EU:n ulkopuolisille lennoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti