25.8.2010

Porist, ekstiä

Oltiin poikain kanssa eilen iltasella kyldyyritapahtumassa. Paluumatkalla iski yllätyshiuko, joten nappasimme porilaiset grilliltä Fredan varrelta.

Aiemmassa kirjoituksessa erehdyin kommentoimaan "vääräuskoisia" porilaisesta, ja siitä minua ojennettiin. Kuulemma porilaisessa pitää olla jahtimakkaraa ja tässä oli. Leipä oli paahtista, mitä kaverini puolestaan arvosteli vääränlaiseksi. Kukaan paikallaolleista ei ollut Porista.

Niin se taitaa olla, että ei ole olemassa yhtä ainoa oikeaa tapaa tehdä porilaista. Vääriä tapoja on monia, niistä yleisin on pahan porilaisen tekeminen. Tämä oli aika maukas. Leipää, jahtia, sopiva paahto ja lisäsörsselit, joita oli sopivan niukalti ja jotka maistuivat hyviltä. Pienihän porilainen on isolle miehelle, mutta hintaakin kertyi vain 2,5 egeä. Ei paha ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. ostin heinäkuussa turun torigrillistä porilaisen (heh, paradoksi jo itsessään) ja se oli kaikkien aikojen alitus: otin mukaan sen plus pienen maidon, kiirehdin hotellihuoneeseen nauttiakseni lärpäkkeen - ja jahtimakkara oli vielä keskeltä jäässä..! eli ei voi juuri suositella.

    VastaaPoista