24.11.2010

Lukkosepän korjaussarja

Kuten kaikki tietävät, meikäläinen on vanha käsitöiden taitaja. Koulussa joka todistuksessa oli kässänumero vähintään seiska. Vanhemmiten olen kuitenkin huomannut, että olen oikeastaan saatanan hyvä melkein kaikessa, joten monesti olen pienistä miestöistä ja puhdetöistä selvinnyt mainiosti. Urani huippukohta taitaa ajoittua toissajoululle, jolloin askartelin Stam1na-aiheisen joulukortin. Tällä kertaa lajina oli mekaniikka, mikä onkin mukavasti miehekkäämpää. Mekaniikassa tarvitaan oikeat työvälineet.

Luonani kävi porilainen nainen taannoin. Vessanlukkohan siinä pasahti rikki, totta kai. Korjasin, minkä voin, mutta sitten tuli vaimon kavereita ja rikkoi loputkin. Siis Koivisto kauppaan. Kodin pienissä korjauksissa tärkeää on muistaa ykköstyöväline, eli olut. Se laskee hermopainetta ja antaa ideoita. Tällä kertaa tosin olin niin sulava käsistäni, että ehdin korjata lukon ennen ensimmäistäkään hölää. Korjausoluesta tulikin palkkio-olut. Hyvää silti: ABC, rock'n'roll.

Huomatkaa oikeat välineet. Ensinnäkin tölkille cooleri. Jos keikka venyy, tarvitaan todellakin kylmää olutta. Jos on viime aikoina ollut asiaa K-Kauppaan, suosittelen cooleriin Euroshopperin bisseä. Vaikea vaan löytää tuota joskus, ja viimeksikin piti kysyä kauppiaalta. Ihme touhua.

Mutta hyvin siis selvittiin, kiitos kysymästä. Ei edes hermo mennyt juuri ollenkaan, vaikka ei tietty Palliksen miellyttävin juttukeikkakaan. Nyt, kun artikkeleita on jo yli varttitonnin, täytyy sanoa, että tuon shopperiartikkelin kuvaaminen on ollut ehkä toistaiseksi naurattavin kokemus tämän blogin historiassa.

3 kommenttia:

  1. ja se kortti oli muuten saatanan hieno.

    VastaaPoista
  2. Naurattaa ajatus sinusta kysymässä kauppiaalta "missä teillä on ne euroshopperin halvat oluet?"

    VastaaPoista