3.11.2010

Ruotsijuomaa 1: Kunkku

Länsinaapuriraportointia taas. Ruotsi on kyllä hassu paikka. Se on olevinaan ultra-tasa-arvoinen ja varmaan onkin, mutta toisaalta siellä on sellainen ukkeli ja akkeli, jotka on niinku muita tärkeämpiä ihmisiä. Ja heidän lapsi käy heiluttamassa kättä Helsingissä - ja Uutelan luona Lahdessa.

Tän ukon mukaan on nimetty myös bisse. Tärkeiden ihmisten mukaan näin tehdään toisinaan: kaikki muistavat varmasti Matti-siiderin. Anyway, meikäläinen on ihan fäni tällaiselle tuotteistamiselle ja älyvapaille nimille. Ostan mielelläni kaikkia elintarvikkeita, jotka on kuninkaallisia. Ja tietysti kun näin "Alkossa" tän tölkin, niin pakkohan sitä oli ottaa. Musta väri vetoaa aina, mutta tuo nimikin on hyvä. Kunkku-olut. Juokohan Kalle-Kustaa itse paljonkin tätä tavaraa?

Itse olut oli aika peruskamaa. Sellaista kuin suomalainenkin, eli aiheuttaa lähinnä humaltumista ja pissahätää, mutta ei oikein maistu miltään. Siitä huolimatta ja sen takia, jos asuisin Ruotsissa, suosisin varmaan Kunkkua.

Suomessa saisivat keksiä vaikka Halos-oluen. Ostaisin sitäkin. Presidenttikahvia en kylläkään juo, se mainittakoon.

3 kommenttia:

 1. Kalja-aiheeseen liittymättä: Voiskos pk-Jussi käydä testaamassa joku kerta Niittykummun Snackyn?

  VastaaPoista
 2. Mitä siellä olisi luvassa? Onhan tuo vähän sivussa ns. normaalihoodeiltani, mutta toisaalta käyn mä toisinaan Olarissakin, niin miksipä ei joskus lähivuosina.

  Tällaisia tapauksia varten pitäisi olla ihmisellä auto. Ja se on niin vaikeeta, kun Espooseen tarvii viisuminkin...

  VastaaPoista
 3. Hehkutettuja hampurilaisia? Tomaatitkin siivutetaan kuulemma omin pikku kätösin. Kaipaan ammattimiehen mielipidettä! Ja siis nimenomaan sen viisumin takia en voi itekään käydä.

  VastaaPoista