22.11.2010

Syömisen taito

Muutamia vuosia sitten kävin ensimmäistä kertaa Wingstonissa, Rovaniemiläisessä siipiravintolassa, joka tarjoilee kuitenkin erästä pohjoisen pallonpuoliskon parasta juustohampurilaisannosta. Tuohon aikaan jaksoin hädintuskin syödä annoksen kokonaan.
Viime kesän aikana huomasin muutoksia. Pystyin nyt syömään saman annoksen vaivattomasti kokonaan ja hörppimään kolani loppuun ilman kunnollista ähkyn tunnetta. Noihin aikoihin aloinkin ilmaista pettymykseni ateriaan, lähes kieltäen jumalani nimen. Kunnes tajusin viimein vain kehittyneeni herkuttelijana sille tasolle, että oli aika laajentaa makunautintoa myös jälkkäriin.

Lämpimän aterian jälkeen sulatteluherkuksi sopii täydellisesti muutama pallo jäätelöä kinuskikastikkeella, kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla. Tavoiteltua ähkyä ei luonnollisesti nopeasti sulavalla materialla saa aikaiseksi, mutta hyväähän se kyllä on. Silti kiinnittäisin annoksessa huomiota kinuskimönjän levittämiseen, jos se kaikki on pohjalla niin ei siitä ole kokonaismaun suhteen ole juuri hyötyä. Lasiin jää sitten viimeisenä vain kinuskikastiketta, joka taas antaa vähän ällön viimeisen säväyksen muuten asialliselle jälkkärille.

Todellinen syömisen taitaja kuitenkin valitsee jälkiruuan jo pääaterian kylkeen. Tästä lisää seuraavalla Wingston käynnilläni!

1 kommentti:

  1. Kyllä se mun mielestä on hyvä, kun sitä kastiketta on runsaasti myös siellä pohjalla. Siinä on sellainen arteenetsintämeininkiä plus että pystyy paremmin itse säätelemään kastikkeenkulutustaan.

    VastaaPoista