8.11.2010

Frasse, länsinaapurin häpeäpilkku

Olemme viime aikoina viettäneet merkittävän osuuden blogistamme Ruotsissa. Edeltävässä kirjoituksessaan kansalaisjournalisti Koivisto kyseli olenko käynyt hampparipaikka Maxissa Haaparannan reissuillani? Totta munassa olen. Diggailin kyllä, eritoten arvostin sitä että voin todellakin valita ateriani sen hiilijalanjäljen suuruuden mukaan.

Edellisellä Hapitsun keikallani poikkesin kuitenkin Frassessa, en tiedä onko kyseessä isokin ketju Vickanistanissa, oli niillä ainakin oma nimi mukeissa. Olin kuullut ujoja kehuja paikasta fanaattiselta lukijaltamme, suhtauduin suosituksiin lihavoidulla varauksella, suosittelija nimittäin on kasvissyöjä. Päätin kuitenkin kokeilla, ei se kovin kamalaa koskaan ole.

Itse tilaaminen sujui erittäin viehättävän näköisen kassagimulin avustuksella nopeasti ja sain käteeni jääkiekon muotoisen palikan, jonka tarkoitus selkeni minulle vasta palikan alkaessa värisemään. Skruumoolini oli valmis ja sain noutaa sen tiskiltä. Jännä systeemi, joka toimi aika kivasti. Haaparannalla tilaaminen sujuu varmaan kotimaankin kielellä, mutta itse leijuin tilaukseni sisään virheettömällä ruotsilla. Aloittelijoille sanavinkkejä: Hej, Skrovmål, Tack, Hejdå! Noilla pärjää aika hyvin Ruotsissa.

Koko ateria oli ladattu paperilautaselle, johon luonnollisesti tuhersin ranskanperunamaustetta ja ketsuppia reilusti. Ilmeisesti ruotsalaiset yrittävät pitää kiinni sivistyksestään, sillä mukana toimitettiin myös muovinen haarukka ja veitsi. Svedut eivät ole vielä tajunneet, että käsin napostelu ei ole pelkästään vulgääriä, vaan myös järkevää. Ei tuo osiksi käsissä hajoileva muovihaarukka ainakaan vakuuttanut, itseasiassa miltei otin sen vittuiluna.

Aterian loppua kohden pettymyksen osuus tuntemuksissani alkoi kasvaa suuremmaksi. Skrovmål kyllä teki kaiken, mutta se ei tehnyt juuri mitään erityisen hyvin. Burgeri paljastui paljolti mikroburgerin oloiseksi, eivätkä ranulitkaan säväyttäneet. Kola onneksi oli kylmää ja olihan se kassan tyttökin viehättävä. Seuraavaksi menen kuitenkin Maxiin tai Kallen grillille.

5 kommenttia:

 1. Seuraavalla haparanda/toronto reisulla käyppä meerin grillillä!
  Et tule pettymään
  tai petyt rankasti!
  Its up to you.

  VastaaPoista
 2. Itse puollan Kalles Grilleniä, it`s all good

  VastaaPoista
 3. Jokainen todellinen deathstyle-blogaaja käy Meerin grillillä. Muuten saattaa tämä maallinen taival venyä kuin Leinosen katse ruotsalaisessa grillittäressä.

  Meerin grillillehän on perinteisesti viety myös kaikki luonamme vierailleet amerikkalaiset (1 kpl) ja jo vain kelpasi Meerin purilaiset hampparimaan rasvaisen keskilännen miehelle.

  - Fanaattinen lukija X

  VastaaPoista
 4. jooh meerin grillille ehottomasti, ja jos kemiin päin sattuu olemaan suunta niin jatan city burgerille täikön torille!

  VastaaPoista
 5. Täällä päin just on parhaat tollaset paikat (burger kingin jälkeen tietty). itse asun frassen naapurissa samaten maxin. Ja kummassakin tosi jees ruoat. Ja kallen ja meerin, nom ! ei oo valittamista tässä paikassa kyllä nyt yhtää, varsinkaa ruoan suhteen. :) Kate kuittaa.

  VastaaPoista