4.11.2010

Ruotsijuomaa 2: Kirkas kola?

Tietääkö joku, miksi kolajuomat on mustia? Sen täytyy johtua väriaineesta. Joskus 1800-luvulla kokis ehkä oli mustaa for a reason, mutta jossain Vip/Lidl-synteettikolassa en usko, että se on mitään muuta kuin E-jokuväriaine, joka sen tekee.

Silti kola on mustaa ja mikään muu kuin musta kola on outoa. Siksipä hyökkäsin ton kuvan putelin kimppuun, kun näin sitä Hemköpissä. Siinä sitä oli, kirkasta nestettä ja pullon kyljessä tuo nelikirjaiminen ihmesana.

Ihmettelen, että en tällaiseen ole aiemmin törmännyt. Kyllä eksoottisuus houkuttaa ainakin kokeilemaan, vaikka kolan pitää mustaa ollakin. Kokeilemisen jälkeen kyse on enää hinta/laatu-suhteesta, niin menestys on taattu. Ei tarvita mitään "mistä tätä kirkasta kolaa oikein tulee" -tyylisiä tv-mainoksiakaan tunnettuuden lisäämiseksi. Kirkas kola voisi olla ilmiö itsessään.

Tässä vaiheessa tavara kuitenkin osoittautuu epäkelvoksi, ja kaikki on menetetty. Se on vissyä kolamaulla. Ja se on aika outo yhdistelmä, täytyy sanoa. En ymmärrä. Vissy on ihan jees, mutta ei siihen oikein kola sovi mauksi. Kola on sokerin hyvä ystävä, kuten tiedämme.

Tavaraa kannattaa kuitenkin kokeilla, onhan se aika outoa. Oli muuten hauska, kun ostin pullon kaupasta, niin kassan jälkeen jokainen viiden hengen seurueestamme maistoi sitä. Olimme kuin joku varhaisteiniporukka ja minä olin se cool-tyyppi, joka kävi ostamassa limukkaa kaupan puolelta ja tarjosin sitä vähemmän cooleille kavereilleni :)

3 kommenttia:

  1. Löytyykö muistikuvaa siitä sinisestä pepsistä? Vai muistanko väärin?

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä soita kelloa ainakaan mulla.

    VastaaPoista
  3. Mulla soittaa. En maistanu. Vuosi tais olla 2006.

    VastaaPoista